lisanneotter.reismee.nl

Van Noord Thailand naar Laos (Luang Prabang)

Hoi, hier even een berichtje vanuit Luang Prabang (Laos).

Na Ayuthaya hebben we de nachttrein genomen naar Chiang Mai, een stadje helemaal in het noorden van Thailand. Hier hebben we de eerste twee dagen even rustig aan gedaan. We hebben een beetje over de marktjes gelopen, een Thaise massage gehad, en we hebben een Thaise kookcursus gedaan, echt heel erg leuk!

Op de derde dag in Chiang Mai zijn we nog meer naar het noorden gegaan, de bergen in. Hier hebben we een tocht op een olifant gedaan, we hebben geraft op een bamboevlot en als laatste nog een wandeling gemaakt door de jungle. Echt een super geslaagde dag!

De volgende ochtend zijn we vertrokken naar Chiang Rai, hier hebben we een tempel bekeken, en daarna zijn we doorgereden naar Chiang Kongh, een dorpje aan de grens van Laos.

Vanuit Chiang Klongh hebben we 2 dagen op de slowboat gezeten naar Laos. Was een hele leuke tocht door de Mekong, met een super mooie omgeving!

Op vrijdag avond kwamen we aan in Luang Prabang, het leukste stadje tot nu toe! Superleuke mensen en een hele gezellige sfeer. Gister hebben we even rustig aan gedaan, en zijn we met anderen naar een zwembad geweest. En vandaag zijn we met mensen uit ons hostel naar de bekende watervallen in Luang Prabang geweest. Was echt super, is echt een soort van paradijs! Overal kon je zwemmen, en van de waterval afspringen. En er waren lianen waar je aan kon slingeren. Echt een van de gezelligste dagen so far!!

Het begint hier dus steeds leuker te worden, maar we hebben een strakke planning en morgen vertrekken we met de bus naar Vang Vieng!

Ik breng jullie snel weer op de hoogte!!